Szerző: Drotmalac » 2016.11.28. 09:24
Ragasztóval kapcsolatban, Gaccso jól mondja, nincsen abszolút mindenre jó ragasztó, van ami erre, van ami arra jó, meg mindenkinek megvan mi vállt be neki és nagymértékben tapasztalati kérdés.
Én személy szerint a technokolt egyáltalán nem használom, mivel nem bírom a szagát.
A cianoakrillát pillanatragasztó mint a zselés mint a folyékony elengedhetetlen kellék, a fa ragasztó általában jó, de sűrű, jó, ha hígítod.
Vannak a hobby ragasztók, amelyek állagban hasonlítanak a faragasztókhoz, de hígabbak, illetve elég jól adagolhatók szoktak lenni, kreatív-hobby üzletekben kaphatók.
Nekem nagyon bevállt még a bordűr ragasztó, ez egy tapétaragasztó, amit széljavításhoz meg díszcsíkok felragasztásához használnak, ezt tapéta-festék szaküzletekben tudod beszerezni, a hobbyragasztóhoz hasonló állagú és viszonylag gyorsan szárad.
Ragasztásnál, nekem még az is szokott működni, hogy egy újságpapírra kinyomok egy adag ragasztót és a felületre fogpiszkálóval viszem fel éppen csak annyit amennyi kell, ez azért hasznos, mert pl a pillanatragasztó hajloamos hirtelen megindulni és csak folyik, folyik, kifelé, illetve a ragasztókat és az adagolójukat általában nem kifejezetten ennyire finom munkára találták ki.
Illetve ha vagy felületeket akarsz ragasztani, akkor van spay ragasztó, hasonló kiszerelésben mint a festék vagy puty Spray, hígítós, igy a használatánál higyelembe kell venni, hogy jó szellőzés kell, illetve, spray, tehát, megy mellé is jócskán, vagyis alaposan körbe kell mindent rakni újságpapírral. Kissé körülményes, mert a használata hasonló a Pálmatexéhez, be kell fújni mindkét felületet, hagyni tapintásszárazra megszáradni és utána összeragasztani és nagy erővel összenyomni, viszont ha jól használod, nem fog behullámosodni, ami egysébként állandó probléma a nagy felületeknél.