A fekete vasárnap
Legutóbbi írásom arról szólt,hogy nagy lendülettel folytatom az építést.
De máshogy történt…
A két héttel ezelőtti vasárnapon is elővettem a gyermekkori, „igazi” matchboxaimat (30-40évesek), hogy a majd 3 éves fiammal,Benikével kicsit játsszunk velük. Fájta a fejem, nem tudtam rendesen figyelni, így a legjobb futóművel bíró 1969-es gyártású lotus europát nem akartam a játékba bevonni. így feltettem arra polcra, ahol a kikötő is van, és egy-két hajóm. Ez a polc az ötödik lentről, és kb 170 cm magasságban van.
Játék közben erősödött a fejfájásom, és kicsit elbóbiskoltam.
Óriási csattanásra riadtam, Benike a szőnyegen feküdt,és sírt. Mellette a polc,és terítve a szőnyeg a kikötő alkatrészeivel és a hajókkal!
Az eseményeket végiggondolva valószínűleg az történt, hogy látta a rést a pajzson, a szemem csukva volt, így a polcokat létraként használva megpróbálta megszerezni a tiltott autót. Az alsó négy polc fix, az ötödik nem. Így amikor belekapaszkodott, lerántotta. A lendülettől,vagy az ijedségtől ő is leesett. Szerencsére nem került a polc alá, és a bokáján lévő kisebb horzsoláson, és persze az ijedségen kívül más baja nem esett. De szegényke nagyon megijedt, és sírt sokáig...
A kikötő úgy nézett ki, mintha tényleges háború lett volna. Az épületek ugyan nem sérültek, (mert elgurultak) a híd viszont a lezuhanó polc súlyától megroppant.A nagyon apró dolgok megúszták, de sok minden letört innen-onnan. A Cimarron riggje , és a lapátkerék komolyabban sérült,de mostanra ki tudtam javítani. Azért csak most, mert gyakorlatilag egy hétig teljes bénultság vett rajtam erőt, képtelen voltam makettolni.
Gyakorlatilag az előző jelentkezésem óta nem sok minden újat csináltam: újraépítettem az árbocozatot, szintén renováltam és befejeztem az állókötélzetet. És a két ágyút is rögzítettem.
Néhány kép:
A megroppant rigg:

Nem tudom hogy mi eshetett rá,de az árboc gyakorlatilag kettészakadt:

Renoválás után:

A tanulságokat levontam, azért osztottam meg veletek a történetet, mert most többen vagyunk gyakorló apukák a fórumon. Nagyon kell figyelnünk a főleg a szerszámokra, mert a baj pillanatok alatt megvan.
Ui:
Azért látszik, hogy a Benike apja fia: ha valamit meg akar szerezni, akkor nem tántorítja el semmi!