Nos, még az építés közepénél írtam, hogy egy "új" dolgot próbálok a festés terén.
Magát a technikát a figurák festése közben tanultam és onnan emeltem át, ott működött, őszintén szólva fogalmam sincs, hogy itt milyen lesz a végeredmény, de eddig többé kevésbé terv szerint alakul.
A dolog lényege röviden, hogy fordítva halad az ember, az alapszín után a részleteket kell kicsit eltúlozni, majd a végén visszafinomítani, vagyis a felesleget eltüntetni.
Egy porszem azonban mégis van a gépezetben, mégpedig, amit te is észrevettél és én is írtam korábban: a csillogó festék.
Az a helyzet, hogy a festékeket a figuráknál használtam és keverve matt és selyemfényű, viszont ott lehet hogy a kisebb felületek miatt nem csillogott, csak ha rámentem külön selyemfényű fedőréteggel. Itt úgy tűnik ez nem vált be és lehet hogy jobban jártam volna, ha simán matt festéket használok.
Sok szónak is egy a vége, arra voltam kíváncsi, hogy amit a figuráknál tanultam, és ott bevált, az mennyire ültethető át más makettekbe. Hozzátenném, hogy lehet hogy nem a módszer nem jó, csak a festék, amit használok.
Azért azt még hozzátenném, hogy a festés még nincs kész.
Ja és természetesen nem veszem rossz néven, sőt éppen a kísérleti jellege miatt fontos, hogy mondjátok el a véleményeteket, mert több szem többet lát és ha adott esetben ez a makett olyan is lesz amilyen, esetleg a következőnél már az itt megismert hibákat el lehet kerülni.