Space Marines

Bármi, ami nem papír, de mégis makett
Non-paper models - Models not made of paper

Moderátor: Lacc

Space Marines

HozzászólásSzerző: Drotmalac » 2013.03.13. 16:05

Említettem már a Dreadnoughtom építésénél, hogy bizniszeltem egy kis csomag űrgárdistát, ugyebár ők nem papírból vannak de mégis makettek, szóval itt a helyük.
Nos az első Gárdistát sikeresen összeraktam, és baleset is érte, mivel fejest ugrott egy tégelynyi hígítóba, ami kicsit megmarta a felületét.
Azért megpróbáltam kicsit helyretenni a festéssel, de nem lett annyira jó, mint szerettem volna.
Pár napja már elkészült, de csak most tudtam lefotózni.
Szóval első Space Marine-om elkészült, olyan amilyen, de tapasztalatnak jó, és mindenképpen hasznos a papír változat elkészítéséhez.
A festésminta igazodva Gerhardt Testvérhez szintén Black Templars Chapter.
De további szöveg helyett a képek, többségükön az azonos méretarányú Gerhardt is szerepel, csak a Dreadnought méreteinek érzékeltetése miatt, Brother Initiate Herbert és Venerable Brother Gerhardt:
KépKépKép
KépKép
Mint már korábban írtam egy átlagos Space Marine nagyjából 2,3m magas, ez igaz Herbert Testvérre is, a Dreadnought magassága, leszámítva a csatazászlót valamivel több, int 5 méter. Ez azt jelenti, hogy méretarányuk megfelel az 1:72-nek, mivel a gárdista 3,2cm, a Dreadnought kb 7cm magas.
Majd lehet előkotorok egy régi 1:72 műanyag bakát és azzal készítek még egy fotót, elvileg egy normál termetű ember Herbert válláig ér de szemléletesebb, ha látja az ember.
Avatar
Drotmalac
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 1191
Csatlakozott: 2012.11.29. 10:41
Tartózkodási hely: Csemő

Re: Space Marines

HozzászólásSzerző: wittman » 2013.03.13. 19:39

Nagyon jó, gratula!
Avatar
wittman
Kiemelt tag
Kiemelt tag
 
Hozzászólások: 1890
Csatlakozott: 2010.04.30. 17:11
Tartózkodási hely: Arad - Szatmárnémeti

Re: Space Marines

HozzászólásSzerző: Drotmalac » 2013.03.14. 12:00

Köszi szépen!
Talán annyit még Herbert testvérről, hogy ő minden tekintetben átlagos felszereltségű Space Marine a Black Templars Chapterből.
Erővértje kissé szedett-vedett több típusból van összeállítva, mint ahogy ez jellemző a fekete templomosokra, mivel ritkán jutnak friss felszereléshez sokszor barkácsolnak és nagyon ritka, hogy egy Marine egységes felszerelést kap.
Fegyvere az Astartes MK Vb Godwyn pattern Bolter sorozatvető, .75-ös kaliberű (19,05mm) Bolt lövedék kilövésére alkalmas, mely mint már valahol írtam lényegében egy miniatűr rakéta tömegérzékelős detonátorral ellátott robbanófejjel.
A standard "diamatine" hegyű lövedék, hangsebesség fölé gyorsulva képes átütni a legtöbb páncélzatot és a célpont belsejében robban fel, belülről tépve szét az áldozatot.
A fegyver egyébként egy normál halandó számára használhatatlan, mivel egy űrgárdista emberfeletti fizikumához tervezték, nehéz, és robusztus fegyver, képes nagy nyomás alatt és vákuumban is működni, akár azután is, hogy egy harckocsi áthajtott rajta.
Egy astartes, amikor felszentelik, megkapja a saját erővértjét és bolterét, melyeknek tisztán tartásáért és műszaki állapotáért maga felel. A legtöbb esetben ezek a felszerelések nem újak, többségük több száz, vagy akár több ezer éves és több generációnyi űrgárdista használta már őket.
Avatar
Drotmalac
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 1191
Csatlakozott: 2012.11.29. 10:41
Tartózkodási hely: Csemő

Re: Space Marines

HozzászólásSzerző: solo » 2013.03.16. 19:44

Jók ezek a leírások [thumbsup] .
Őszintén szólva amit te készítettél nekem jobban bejön, de ez is tetszetős.
Kép
Avatar
solo
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 945
Csatlakozott: 2010.05.03. 19:15
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Space Marines

HozzászólásSzerző: Drotmalac » 2013.03.16. 22:29

solo írta:Jók ezek a leírások [thumbsup]

Köszi szépen!
Igyekszek mindig alapos kutatómunkát végezni, ha készítek valamit. Nagyban megkönnyíti a makett elkészítését, ha van elképzelésünk mit is tartunk a kezünkben (csipeszünkben).
Ezek egyébként egyszerű ám meglehetősen jó minőségű makettek, sorja csak annyi van, hogy akár körömmel finoman lekapirgálhatók, egy-egy marine összerakása festéssel együtt 1-2 óra, ez most kapóra jön, mert éppen kevés makettezésre fordítható időm van, mégis azért csinálok is valamit.
Közben elkészült a következő harcos, a makett fegyverei saját gyártmányúak, alapvetően műgyanta alapú ragasztóból vannak, a kezeket több helyen módosítottam, kicsit macerás mindig elvagdosni, de hát a műanyag figuráknak ez a hátrányuk, hívjuk Tanthius-nak.
Brother Initiate Tanthius kicsit magasabb rangú, mint Herbert.
Ugyanis Tanthius öregebb, míg Herbert nemrégiben lett újoncból beavatott, Tanthius már régen az, a rendház káplánjai hamarosan Senior Initiate rendre emelik és megkapja első Neophlyte-jét, akit kiképezhet a gárdista lét és a háborúskodás rejtelmeiben.
Felszerelése sem egészen szokványos, Baljában egy Bolt pisztolyt hordoz, ami a Bolter egykezes változata, lényegében a rövidebb cső miatt nagyobb a szórás, és kevesebb lőszer fér bele, semmi extra, Standard Astartes Ultima Pattern. Az érdekes, egy ritkán használt közelharc fegyver a jobbjában.
Általában utolsó fegyverként használják az űrgárdisták késüket, inkább, mint végső lehetőség veszik elő, ha minden más fegyverből kifogyott a lőszer, lemerült a telep, vagy elfogyott az üzemanyag.
Pedig a kés nem lebecsülendő fegyver. A közel 75cm pengehosszúságú vaskos, robusztus és nehéz adamantium penge lézeresen mikro-edzett és borotva éles. Csak egy hatalmas Astartes hívhat egy ilyen remek fegyvert egyszerűen késnek, ha nem lenne a markolat túl-méretes, a gárdisták hatalmas tenyeréhez arányos, más halandó simán használhatná kardnak. Egy űrgárdista roppan erejével ezt az erős éles pengét képes keresztüldöfni akár a ceramite páncélon is. Egy igazi hibája, a rövid hatótáv, kizárólag belharcra alkalmas, de a templomosok megszállottjai a közelharcnak, Tanthius pedig igen hatékony ezzel a fegyverrel, ami szerinte fürgébb, mint a lánckard.
Végül jöjjenek a képek, Brother Initiate Tanthius és Brother Herbert:
KépKépKép
Mindkét gárdista a hatalmas Dreadnought társaságában:
KépKép
Végül, csak szemléltetésképpen, mekkora mellettük egy normál termetű 1:72 ember:
Kép
Avatar
Drotmalac
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 1191
Csatlakozott: 2012.11.29. 10:41
Tartózkodási hely: Csemő

Re: Space Marines

HozzászólásSzerző: solo » 2013.03.17. 20:40

Szép szál legények. :)
Kép
Avatar
solo
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 945
Csatlakozott: 2010.05.03. 19:15
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Space Marines

HozzászólásSzerző: Drotmalac » 2013.03.25. 16:28

Még mindig nem tudok haladni semmivel, át kell alakítanom a munkakörnyezetemet, mivel másfél éves fiam mászókának használja az íróasztalomat, semmi veszélyes dolgot nem hagyhatok elöl, így jobbára folytattam a Space Marineok gyártását, azokban a félórácskákban, amikor a szükséges kellékeket elő tudtam venni.
Az elmúlt újabb elvesztegetett hétvégén újabb két templomossal bővült a csapat:
Mindkét makettet alaposan feltuningoltam, mert azért mégse építünk csak úgy dobozból.
Szóval az első testvér, nevezzük Rupprecht-nek, egyike a templomosok elit veteránjainak, akiket a nagy-marsall kardtestvérévé fogadott. Rupprecht egy Sword Bretheren, számtalan csatában edződött, becsülete, harci tapasztalata és kitartása példás. Ezt tükrözi a felszerelése is, jobbjában az egyébként kétkezes Boltert mint pisztolyt hordozza, baljában egy veszedelmes erő-fejsze, Ún Power Axe. A fegyver pengéjét egy erőtér veszi körül, amely az anyagot molekuláris szinten roncsolja szét, úgy hasít át páncélon, húson és csonton, mint forró kés a vajon.
Különleges státusát fekete vállvértjén vörös templomos kereszt jelzi, a vállvérten hordoz díszpajzsokat is, győztes hadjáratait idézve.
A másik testvér szintén veterán, Senior Initiate, de még nem egyike az elit kardtestvéreknek, nevezzük őt Siegfried-nek.
Ő elég képzett és tapasztalt, hogy az űrgárdisták egy veszedelmes támogató fegyverét használja, az MK XII "Ragefire" Pattern Plazma karabélyt.
A fegyver ionizált hidrogénplazmát lő ki, mágneses erőbuborék védelmében, szilárd tárgyal találkozva az erőtér megbomlik és a plazma kiszabadul, egy miniatűr csillag hőjével robban fel, elpárologtat mindent, amihez hozzáér.
A fegyver lassú, és nehézkes, komoly problémák vannak a megbízhatatlan hűtő rendszerével, hajlamos túlterhelés esetén egyszerűen felrobbanni, megölve a használót és a közelbe állókat ráadásul karbantartásigényes, így csak a legképzettebbek használhatják, akik kellően gondját tudják viselni.
A sok szöveg után jöjjenek a képek:
Sword Bretheren Rupprecht és Senior Initiate Siegfried:
KépKépKép
Rupprecht, Tatnhius és Herbert; Mind a 4 Gárdista, Tanthius, Siegfried, Rupprecht és Herbert; Valamint az egész csapat Gerhardt társaságában:
KépKépKép
Avatar
Drotmalac
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 1191
Csatlakozott: 2012.11.29. 10:41
Tartózkodási hely: Csemő

Re: Space Marines

HozzászólásSzerző: solo » 2013.03.25. 20:23

Jó kis csapat, szépen sikerültek a figurák.
Olvasva a leírásokat úgy tűnik ők a világ urai.Kíváncsi lennék azokra is akikkel harcolnak.
Gratula mégegyszer. [thumbup]
Kép
Avatar
solo
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 945
Csatlakozott: 2010.05.03. 19:15
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Space Marines

HozzászólásSzerző: Drotmalac » 2013.03.29. 09:50

Köszi szépen!

Hogy a világ urai lennének?
A képességük megvan hozzá, tulajdonképpen azok is voltak a 30. évezredben, de a Horus eretnekség után az Emberiség Birodalma a lassú pusztulás útjára lépett és a seregek egy véget nem érő háborút vívnak, egyre erősödő ellenséggel szemben.

A Birodalom hatalmas, a birodalmi gárda sok milliárd egyszerű halandókból álló hadseregei nem elegendőek, az 1000 rendház, rendházankénti 1000 űrgárdistája pedig egyszerűen túl kevés, hogy mindenhol ott legyenek.
A Birodalom lassan hanyatlik és fokozatosan veszít minden fronton. Az űrgárdisták, akik valaha a galaxist meghódították és eltapostak minden ellenséget már csupán az emberiség puszta létéért küzdenek.
A Császár nem halt meg, de nem is él. Nélküle a korrupt és vallásos, babonás és félelemtől átitatott hiedelemvilágban élő Administrantum és az Inkvizíció uralkodik, mégpedig meggyőződéses buzgósággal, az ő nevében.
A kegyetlen és korrupt rezsim miatt lázadások törnek ki, egyesek átállnak az ellenséghez, csak hogy megszabaduljanak a Birodalomtól.

A Birodalom sok külső ellenséggel néz szembe, ezek nem ismernek kegyelmet vagy könyörületet és elegen vannak, hogy néha még a hatalmas űrgárdisták is alulmaradnak velük szemben.
A brutális, vérszomjas barbár Ork hordák, az elfekhez hasonló Eldák, az ő sötét lelkű unokatestvéreik a Dark Eldák, a Tau technológiailag gyorsan fejlődő, fiatal civilizációja. És ők még a kevésbé veszedelmes ellenségek, ott vannak még az ősi halhatatlan és lelketlen gépemberek, a Necronok, a megállíthatatlan és mindent felemésztő biológiai veszedelem, a Tyranidák. Végül ott van a négy hatalmas Káosz Isten és az ő sötét démonaik, és a Warp más hordaléka, végezetül az árulók, a Káosz kultisták, akik valaha a birodalom katonái voltak és az űrgárdisták sötét-lelkű, eltorzult ellenpárjai, azok akik valamikor a testvéreik voltak, de Horussal együtt átálltak a káosz istenek mellé, a Káosz gárdisták.
A WH40K sötét világát egyvalami uralja: a véget nem érő háború.
Avatar
Drotmalac
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 1191
Csatlakozott: 2012.11.29. 10:41
Tartózkodási hely: Csemő

Re: Space Marines

HozzászólásSzerző: solo » 2013.03.31. 14:35

Köszi a leírást.
Kicsit én is utána néztem a dolognak a neten meg a youtubon és elég látványos videók vannak.Egy mozifilmet talán megérdemelne a téma, mostmár meg van hozzá a technikai háttér.
Kép
Avatar
solo
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 945
Csatlakozott: 2010.05.03. 19:15
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Space Marines

HozzászólásSzerző: Destyn » 2013.03.31. 15:35

solo írta:Köszi a leírást.
Kicsit én is utána néztem a dolognak a neten meg a youtubon és elég látványos videók vannak.Egy mozifilmet talán megérdemelne a téma, mostmár meg van hozzá a technikai háttér.


Legutolsó tudomásom szerint, pár éve csináltak ebben a témában egy filmet. Javítsatok ki, ha esetleg tévednék.
Avatar
Destyn
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 719
Csatlakozott: 2010.05.01. 09:36
Tartózkodási hely: Noszvaj , HUN

Re: Space Marines

HozzászólásSzerző: solo » 2013.04.01. 18:59

A jutubon van fent egy animációs majd' másfélórás film, biztos arra gondolsz.Megnéztem, de annyira nem nagy szám szerintem, az az "Ultramarines" katonákról szól.Egy-két jó jelenet van benne, de ennyi.(ha egyre gondolunk)
Sokkal többet ki lehetne hozni a 40k-ból.
Kép
Avatar
solo
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 945
Csatlakozott: 2010.05.03. 19:15
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Space Marines

HozzászólásSzerző: Destyn » 2013.04.01. 20:04

solo írta:A jutubon van fent egy animációs majd' másfélórás film, biztos arra gondolsz.Megnéztem, de annyira nem nagy szám szerintem, az az "Ultramarines" katonákról szól.Egy-két jó jelenet van benne, de ennyi.(ha egyre gondolunk)
Sokkal többet ki lehetne hozni a 40k-ból.


Igen. Arra a filmre gondoltam. (Bár néhány napja utánanéztem, és állítólag ugyanaz a csapat dolgozik egy filmen ami szintúgy 40K, és az inkvizícióról szól(Remélem nem futottam falsch-infóba))
Avatar
Destyn
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 719
Csatlakozott: 2010.05.01. 09:36
Tartózkodási hely: Noszvaj , HUN

Re: Space Marines

HozzászólásSzerző: Drotmalac » 2013.04.01. 20:28

Ömm, ha a "Lord Inquisitor" c produkcióról beszélsz, akkor az teljesen magánjellegű rajongói film, de így 2 év után már megkapta a GW támogatását is, szóval jogilag kiadhatja ez az Erasmus nevű animátor, aki készíti.
Szerencsére az Ultramarines készítőinek semmi köze nincs hozzá.

Az sem volt annyira rossz film, de aki nem megszállottja a 40k-nak, az nem érti és még annyira sem tetszik neki, mint esetleg nekem, aki érti is, hogy miről van szó.
Tényleg jó filmet ki lehetne hozni a Horus heresyből, vagy a Primarchok felkutatásából.
De ha változtatás nélkül filmet készítenének csak a Space Marine c játék történetéből, még az is jobb lenne, mint az Ultramarines film.
Avatar
Drotmalac
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 1191
Csatlakozott: 2012.11.29. 10:41
Tartózkodási hely: Csemő

Re: Space Marines

HozzászólásSzerző: Drotmalac » 2013.04.24. 10:01

Most, hogy a kötést végre kisebbre cserélték és van 9 használható ujjam, sikerült folytatni a festegetést.
Két templomos elkészült, a harmadik majdnem kész, úgy 90%-ig, már csak pár apróság hiányzik hozzá.

A három új testvér közül az első Initiate Bernhardt, ő egy MK X(K) Purifier pattern lángszórót használ.
A lángszóró egy egyszerű, de hatékony fegyver, elsősorban közelharcra, tömegoszlatásra alkalmas, alapvetően egy promethium nevű nagyon gyúlékony, anyagot lő ki, amit a torkolatnál meggyújt, tűztengerré változtatva a célpontot és környezetét, a promethiumot nem lehet eloltani, ha egyszer meggyulladt akkor teljesen elég.

A második testvér Senior Initiate Dietrich.
Dietrich testvér egy Vulkan Pattern Melta karabélyt használ. A Melta gun alapvetően egy nagynyomású gázt használ, hogy atomi szinten ionizálja a levegőt, ezt egy kétlépcsős gyújtórendszeren keresztül vezetve, ionizált állapotra hevítve éri el, meglehetősen nagy energiafelhasználás mellett. A keletkező felhő igen forró, eléget mindent, amihez hozzáér, átégeti akár a harckocsik páncélzatát is, sajnos hamar szerteoszlik, így csak közép, vagy inkább rövid távon hatékony.

A harmadik, bár ő még nincs teljesen kész ismét egy kardtestvér, de egyúttal ő az osztag vezetője is. Brother Sergeant Ignatius.
Kardtestvérként fekete vállvértjén vörös templomos keresztet hordoz, illetve a hátára van erősítve az osztag zászlója is. Jobbjában egy MK III Starfury pattern plazmapisztolyt tart, ami a már említett plazmakarabély kisebb egykezes változata. Kis mérete ellenére nem kevésbé veszélyes, mint a nagy testvére, a különbség csupán a kisebb méret miatti kisebb tár, ezért kevesebb lövés leadására képes, két újratöltés között.
Baljában egy ikonikus közelharc fegyvert láthatunk, egy MK X Hell's Teeth pattern lánckardot. Ez lényegében egy kard formájú láncfűrész, a pengén edzett adamantuim fogak sorakoznak, ezt a láncot egy motor forgatja kis mérete ellenére nagy nyomatékkal és sebességgel, jellegzetes sikító hangot hallat, amikor belevág a páncéllemezbe. Fürge és gyors fegyver, ronda tépett szélű sérüléseket okoz. Alapvetően a gyengébben páncélozott gyalogos ellenség trancsírozására a leghatékonyabb.
Ő még nincs kész a vállvértekre majd kerül több díszítés, illetve egy zsinórdíszt szeretnék a mellvértre tenni, továbbá a hátán lévő csapatzászlón sajnos a fehér koponyamatrica rózsaszín lett a piros háttér miatt, ezzel is kezdenem kell valamit.

A sok szövegelés után a képek:
Brother Sergeant Ignatius, Senior Initiate Dietrich, Initiate Bernhardt:
KépKépKép
Ignatius, Bernhardt és Dietrich:
Kép
A Mortis(Halál lat.) Osztag eddig elkészült hét tagja:
Balról jobbra: Dietrich, Tanthius, Siegfried, Ignatius, Rupprecht, Herbert és Bernhardt.
KépKépKép
A együtt az osztag és az elmaradhatatlan Dreadnought, Gerhardt a háttérben:
KépKép
Avatar
Drotmalac
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 1191
Csatlakozott: 2012.11.29. 10:41
Tartózkodási hely: Csemő

Következő

Vissza: Makettek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


cron