Venerable Brother Gerhardt; WH40K Dreadnought

Sci-Fi

Moderátor: János

Venerable Brother Gerhardt; WH40K Dreadnought

HozzászólásSzerző: Drotmalac » 2012.12.11. 23:43

Destyn WH40K-s Makettjein ihletet kapva, úgy gondoltam, ha már nagy rajongója vagyok a Warhammer 40000 világnak, építek is valamit ami ide kapcsolódik.
Nos amit építek az nem más, mint a Wrhammer 40K egyik ikonikus figurája egy Space Marine Dreadnought.
Aki nem ismerné a világot egy rövid összefoglaló: A WH40K a távoli jövőben játszódik, a 41. évezredben. Az Emberiség Birodalámát a Hallhatatlan Istencsászár irányítja a Földön található Arany Trónusról (Valójában egy elvakult, fanatikus Istencsászárhívőkből álló megatestület, az Administrantum Terra, de ez részletkérdés)
Az Emberiség Birodalmát minden oldalról támadják, vad, vérszomjas idegenek, mutánsok, szörnyek és démonok ostromolják, lázadók, eretnekek és árulók tépik belülről, milliók életét követelve nap mint nap. Mert a 41. évezred komor sötétjében nincsen más, csak háború.
A teljes pusztulás útjában csupán az Istencsászár puszta akarata és az őt szolgáló angyalok állnak. Ők az Adeptus Astartes, vagy Space Marines (az űrgűrdisták), de úgy is hívják őket: A Halál Angyalai. Genetikailag módosított, speciális implantátumokkal felerősített szuper-katonák, élő fegyverek, akiknek egyetlen céljuk a Császár akaratát szolgálni.
A Dreadnought az Űrgárdista hadsereg szerves része, egy hatalmas, közel öt méter magas kétlábú páncélozott szörnyeteg, ami több, mint puszta gép.
Nem irányíthatja bárki, csak a legnagyobb hősöknek jár az a tisztesség, hogy egy Dreadnoughtot irányíthassanak, de a legfontosabb érdem, amivel kiérdemelhetik: hősi halált kell halniuk.
A Dreadnought ugyanis nem más, mint egy sétáló koporsó, egy szarkofág, belsejében egy speciális létfenntartórendszer életben tartja a halálosan sérült, egyébként életképtelen pilótát.
Ha az elesett hős érdemes rá és van még holttestében az életnek akár legapróbb szikrája is, akkor behelyezik egy Dreadnought páncélozott testébe, mellyel egyszer és mindenkorra elválaszthatatlanul összeforr, így halála után tovább szolgálhatja a Császárt az idők végezetéig, vagy legalábbis, amíg el nem pusztítják. (Innen a Dreadnoughtok egyik mondása: Even in death I still serve.)
A Dreadnoughttá válás iszonyatosan fájdalmas, mivel a pilóta idegrendszere összeolvad a gép vezérlésével, gyakorlatilag a pilóta saját testévé válik a hatalmas gépezet. Minden módosítás, sérülés vagy javítás iszonyú fájdalommal jár, amit még a mentálisan kondicionált, fanatikus űrgárdisták sem képesek elviselni, olyankor a pilótát mélyálomba altatják, így is tárolják őket két hadjárat között.
A Dreadnoughtok meglehetősen mogorvák minél öregebbek, annál nehezebben kezelhetők és egyre önfejűbbek, mivel az ébredés is fájdalmas számukra nem szeretik, ha feleslegesen felébresztik őket, szükségük van az ellenségre, akit széttéphetnek és kiereszthetik rajta a felgyülemlett dühüket. Élettartamuk gyakorlatilag korlátlan, akadnak több ezer évesek közöttük, ha egy Dreadnought ennyire öreg akkor nem csupán egy hatalmas harci gép, de egy élő ereklye, a múlt mementója, számtalan csata győztes veteránja, jártas minden taktikában, bármely hadszíntéren inspirációt és erőt ad bajtársainak.
Ők a Venerable, azaz Tiszteletreméltó Dreadnoughtok.
Ilyen Gerhardt testvér, a Fekete Templomosok Rendházából. A Horus eretnekségként ismert polgárháború egyik legvéresebb csatájában, a Földön, a Birodalmi Palota ostrománál, Sigismund etilt-testőrségének tagjaként esett el, és ezután került bele a Dreadnought páncélozott testébe.
Sigismund a Black Templars rendház első nagymarshallja maga mellé vette Gerhardtot és azóta is a mindenkori High Marshall Honorguard-jánál szolgál, immáron valamivel több, mint tízezer éve.

De elég a szövegből jöjjenek a képek:
A makett alapja egy Patoroch-féle ingyen letölthető MK IV Mars Pattern "Furioso" Dreadnought. Azonban mivel Gerhardt Testvér kicsit öregebb, mint az átlag ezért az alapnál jóval több díszítés kerül majd rá. elsőként egy egyedi fejet készítettem, és a törzs nagyja is elkészült:
KépKépKép
KépKépKép
Avatar
Drotmalac
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 1191
Csatlakozott: 2012.11.29. 10:41
Tartózkodási hely: Csemő

Re: Venerable Brother Gerhardt; WH40K Dreadnought

HozzászólásSzerző: BobaFett » 2012.12.12. 21:01

öszintén szolva nekem még nem tiszta hogy ez melyik része is a robotnak, de jol néz ki :)
"Ma nem volt egyetlen telefonhívásom se. De holnap majd kétszer ennyi lesz !" - Al Bundy
Avatar
BobaFett
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 873
Csatlakozott: 2010.06.06. 17:45

Re: Venerable Brother Gerhardt; WH40K Dreadnought

HozzászólásSzerző: Destyn » 2012.12.12. 21:26

Oh my god! Mit indítottam el?............. Poént félretéve, eddig pöpecül néz ki. Kíváncsi leszek a végére, mert ez egy kicsit nehezebb munka mint az enyém.(tekintve, hogy én ennyire nem ragaszkodok szigorúan az eredeti történetszálhoz, és kicsit fiktívebben építettem a gépeket. (lásd a T-Boltot))

BobaFett írta:öszintén szolva nekem még nem tiszta hogy ez melyik része is a robotnak, de jol néz ki :)


Ha jól látom ez a felsőtest szekciója a lépegetőnek.
Avatar
Destyn
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 719
Csatlakozott: 2010.05.01. 09:36
Tartózkodási hely: Noszvaj , HUN

Re: Venerable Brother Gerhardt; WH40K Dreadnought

HozzászólásSzerző: Drotmalac » 2012.12.20. 20:09

Régen jelentkeztem, kissé sűrű a december, szokás szerint. Nem jutok annyiszor a makettezéshez, mint szeretnék, de gondolom, más is így van vele, ilyenkor karácsony előtt.
Azért kicsit haladtam Manufactorum Drotmalac resuming production :D

Köszönöm, tényleg a felsőtest szekció, legalábbis annak az elülső része, ebben van a páncélozott szarkofág, benne a pilótával és a létfenntartó rendszer.
Az MK IV Dreadnoughton ha jól tudom, egyébként azért van az elöl lévő pódiumon egy sisak, mert az tényleg a pilóta feje, rajta a sisakjával.
Egyébként Gerhardt Tesvér is fikció, én találtam ki habár megfelel a kódex előírásainak. Elsősorban azért választottam Venereable Drednaoughtot, mert sokkal szabadabban lehet elkészíteni és felszerelni, mint egy "sima Dredit"
Az alap adott, de sok kis módosítással nagyon egyedivé tehető.

Ennek szellemében az aktuális képek, a felsőtest immáron 90%-ban készen:
KépKép
KépKép
Módosítottam a reaktor szellőzőin, az érzékelőcsomagokon, illetve "készítettem" egy harci sérülést az elülső rész alsó páncéllemezére. (Azért ide, mert pont fejmagasságban van egy Ork-nak)
A festésen kívül egy fontos elem hiányzik, a "fejdísz" ami vagy Iron Halo vagy pedig egy koponyaberakásos csúcsos-boltív lesz, még nem döntöttem el.
Festés után jön majd a díszítés, bekészültem rengeteg dísszel, a töredéke fog csak felférni, van kardom, láncom, díszpajzsom, keresztem, kereszt koponyával, koponya babérkoszorúval, koponya szárnyakkal, koponya csak úgy, aquila (kétfejű birodalmi sas) aquila koponyával :D (Fő a változatosság), valamint imapecsétek és lesz majd egy nagy csatazászló a Dreadnought tetején.

Ám előtte lábra is kellene állni, így hozzáláttam az alsótesthez is:
KépKép
A "medence" és a két "combtőízület". Sokat gépészkedtem, de sikerült, egy viszonylag jól mozgó csapágyazást/gömbcsuklót készíteni. Jöhetnek a lábak.
A térd csuklója és a boka gömbcsuklója szintén mozgatható lesz, majd.
Avatar
Drotmalac
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 1191
Csatlakozott: 2012.11.29. 10:41
Tartózkodási hely: Csemő

Re: Venerable Brother Gerhardt; WH40K Dreadnought

HozzászólásSzerző: Destyn » 2012.12.20. 21:23

Ügyes nagyon ügyes! Csak így tovább!
Avatar
Destyn
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 719
Csatlakozott: 2010.05.01. 09:36
Tartózkodási hely: Noszvaj , HUN

Re: Venerable Brother Gerhardt; WH40K Dreadnought

HozzászólásSzerző: Drotmalac » 2012.12.20. 21:55

Igaz, de csak részben.
A Horus Heresy idején még nem voltak rendházak, a húsz eredeti légió létezett.
Holy Terra védelmének nagy részét, többek közt a palota védelmét, Rogal Dorn Primarch, Imperial Fists légiója látta el.
A Herresy után Roboute Guilliman (az Ultramarines Primarchja) megírta a Codex Astartes-t amiben alapvetően a hatalmas légiókat szétdarabolta kisebb, könnyebben ellenőrizhető és nem annyira veszélyes önálló egységekre, rendházakra, vagy Chapterekre.
A rendházak megörökölték az eredeti légió génkészletét és persze a Battle Brother-ek rájuk eső hányadát, és új néven új vezetéssel, önállóan, egymástól függetlenül működtek tovább, az eredet már csak a történelmi feljegyzésekben és bizonyos hagyományokban létezik.
Dorn és Guilliman nem értettek egyet, Dornn nem akarta szétdarabolni a légióját (nem ő volt az egyetlen) kishíjján újabb polgárháborút robbantottak ki. Dorn szabályosan "legyávázta" Guilliman-t mert nem ért oda a föld védelmét megerősíteni a Heresy idején.
Mindenesetre az utolsó pillanatban Dorn engedett és ezzel Leman Russ-t (a Space Wolves Primarchja) is meggyőzte.
Az Imperial Fists egyik első különváló rendháza volt a Black Templars.
Ők voltak a keményvonalasok, a legkeményebb közelharcra specializálódott gárdisták. Az egyetlen rendház, amely a légiók eredeti feladatát végzi azóta is, vagyis folytatják a nagy hadjáratot, aktívan keresik az ellenséget, mindig támadnak.
A Black Templars nem-éppen codex-Chapter. Vezetőjük a High Marshall, közülük az első volt Sigismund.
Sigismund, a Heresy idején az Imperial Fists légió helyettes parancsnoka és Rogal Dorn közeli barátja volt. Dorn őt választotta ki a Császár bajnokává (Emperor's Champion; preliator Imperatoris)
A legjobb felszereléssel és fegyverekkel felszerelve a Császár bajnoka legelöl halad a csatában és kihívja az ellenség bajnokait párharcra. Sigismund ezzel vívta ki azt az elismerést, hogy ezer társa élén egy új rendházat alapíthatott, a Black Templars-t.
Az alakuló rendház természetesen nem indult üres kézzel, a "szülő" légió számos felszerelést, relikviát járművet és hőst adott át, többek között Dreadnoughtokat is.
Avatar
Drotmalac
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 1191
Csatlakozott: 2012.11.29. 10:41
Tartózkodási hely: Csemő

Re: Venerable Brother Gerhardt; WH40K Dreadnought

HozzászólásSzerző: BobaFett » 2012.12.23. 09:27

Szerinteritem a csavarfejek (ha azok akarnak lenni) arányaiban kicsit nagyok, de amúgy szép lezz ez, ügyes munka!
"Ma nem volt egyetlen telefonhívásom se. De holnap majd kétszer ennyi lesz !" - Al Bundy
Avatar
BobaFett
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 873
Csatlakozott: 2010.06.06. 17:45

Re: Venerable Brother Gerhardt; WH40K Dreadnought

HozzászólásSzerző: Drotmalac » 2012.12.24. 11:03

Köszi :)
Igen, kicsit aránytalanok lennének csavarnak, de alapvetően ez volt a cél, ugyanis ezek szegecsek, amik a páncélzat felső Ceramite lemezeit rögzítik, és ha sikerül összehozni mindegyik egy kicsi koponya lesz, persze ha nem sikerül amit elterveztem, akkor kisebb szegecsfejekre cserélem majd őket.
Az a terv, hogy kicsit "koponyaformájúra" fogom őket csiszolni, azután mindegyiket felöltöztetem vékony papírra nyomtatott koponyával, bár ilyesmit még nem csináltam, úgyhogy majd kiderül hogy mutat.
Avatar
Drotmalac
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 1191
Csatlakozott: 2012.11.29. 10:41
Tartózkodási hely: Csemő

Re: Venerable Brother Gerhardt; WH40K Dreadnought

HozzászólásSzerző: Drotmalac » 2012.12.29. 15:25

Ismét egy kicsit előrébb jutottam.
Gerhardt testvér lábakat kapott:
KépKépKép
A combtőízületekhez hajlítható térdű és gömbcsuklós bokájú lábak készültek, jelenleg ez még a "meztelen" láb, hiányoznak még bizonyos elemek, csövek és a páncélzat. Őszintén szólva nem lett annyira jó, mint szerettem volna, a bal oldali combtő mozgása valamiért korlátozott, persze lehet hogy a gyöngy nagyobb, vagy valami alászorult, vagy óvatosságom ellenére is befolyt egy kis ragasztó, mindegy úgyis rögzíteni fogom, ha megvan a megfelelő póz.

Mindenesetre Gerhardt testvér lábra állhatott, hogy első réteg festését megmutassa:
KépKép
KépKép
Ha a lábak megkapják a megfelelő burkolatot nem lesznek ennyire pipaszárak, az első képen a Dreadnought lezser enyhén rogyasztott tartása, ideális alaptartás közepes fegyverek elsütéséhez. A többi képen kissé aktívabb mozgás látható, alapvetően egy támadóállás.
A végső elrendezést az fogja meghatározni milyen fegyverzet kerül bevetésre.
Alapvetően háromféle konfiguráció létezik:
Közelharc: ilyenkor mindkét oldalon karok, karmok, különféle erő-öklök, lánc-öklök, ütő, szúró, vágó, zúzó fegyverek vannak, melyekkel a Dreadnought kedvére kifilézheti, széttépheti ellenfeleit.
Távolsági harc: midként oldalon távolsági fegyverek, vannak, a Heavy Boltertől a Hurrican Bolterig, a Plazmaágyútól a Lascannonig, valamint különféle rakétavetők, középtávú fegyverek, mint a lángszórók, a melta és multimelta.
Vegyes: Egyik oldalt (általában bal) valamiféle elő-ököl, vagy más leginkább fogásra alkalmas közelharc fegyver, másik oldalon pedig valamilyen közepes, vagy kifejezetten nehéz távolsági fegyver, általában Assault cannon, vagy Twinlinked Lascannon.

Amíg a lábakat befejezem, bőven van még idő a fegyvereken gondolkozni. Szerintetek mivel legyen felszerelve Gerhardt testvér?
Addig is heroikus póz (Hátulról megvilágított egy kissé a néző fölé tornyosuló Dreadnought):
Kép
Avatar
Drotmalac
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 1191
Csatlakozott: 2012.11.29. 10:41
Tartózkodási hely: Csemő

Re: Venerable Brother Gerhardt; WH40K Dreadnought

HozzászólásSzerző: solo » 2012.12.30. 13:08

A fegyverekhez egyáltalán nem tudok hozzászolni, de az építés nagyon tetszik.Eddig ez a warhammer téma nekem abszolút nem jött be, de mostanában kezdenek megtetszeni Destyn és a Te munkáid elnézegetve.[thumbup]
Kép
Avatar
solo
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 945
Csatlakozott: 2010.05.03. 19:15
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Venerable Brother Gerhardt; WH40K Dreadnought

HozzászólásSzerző: wittman » 2012.12.30. 14:35

Sajnos ehez én nem tudok hozzászolni egy warhammeres játékot több évvel ezelött lejátszottam a gépen de tényleg nem értek hozzá, úgyhogy nekem tökéletes és gratula!
Avatar
wittman
Kiemelt tag
Kiemelt tag
 
Hozzászólások: 1890
Csatlakozott: 2010.04.30. 17:11
Tartózkodási hely: Arad - Szatmárnémeti

Re: Venerable Brother Gerhardt; WH40K Dreadnought

HozzászólásSzerző: Drotmalac » 2012.12.30. 23:37

Köszi szépen.
Egy kis gyorstalpaló a WH40k-ban használatos Dreadnought fegyverek terén:

A közelharcfegyverek:
A legjellemzőbb közelharcfegyverek a különböző erő-öklök (Power fist) A Dreadnought erő-ököl legjellemzőbb változata az MK V négyujjú fogókarja, ami leginkább egy forgatható négypofás satura hasonlít, az újak zömökek és erősek, a csukló képes 360 fokban körbefordulni. Erőfegyver, tehát nem csupán a mesterséges izomkötegek nyers ereje, de egy az anyagot molekuláris szinten szétroncsoló erőmező is növeli elképesztő rombolóerejét. Segítségével a Dreadnought olyan könnyedén szaggathatja le egy harckocsi páncélzatát, mintha egy szardíniás dobozt bontana ki, és könnyedén szétszaggathat vele bármilyen gyalogsági egységet.
Az öklök altváltozatai az MK IV szintén négyujjú, de pengében végződő erőökle, ezt szokták karomnak, tehát Power Claw-nak is nevezni, de létezik ún. Relic Power Fist, amely a régi időkből visszamaradt relikvia, az emberi kézre jobban hasonlító 4+1 vagy 3+2 ujj-elrendezésű, finomabb kézmozgásra képes változat, ritka és értékes (még a Venerable Dreadnoughtok között is ritka) Ezek ereje nem marad el a modernebb változatétól, csupán szerkezete bonyolultabb.

Az erőöklöket gyakran egészítik ki rövid láncfűrésszel, vagy lángszóróval, esetleg körfűrésszel, vagy meltával, olyanok mint egy brutális svájci bicska.

A következő kategória a szúró fegyverek, ezek lehetnek villámkarmok, azaz Lightning claw, ez szintén erőfegyver, de újak helyett közel egy méter hosszú pengeéles erőtérrel körülvett merev karmok vannak rajta, hasonló az erő-bárd, vagyis Power Halberd, itt a mozgatható "kéz" helyett egy erőtérrel körülvett széles penge van. Rokona a láncököl, vagy Chain fist, itt a penge alapvetően egy nagy sebességű speciálisan edzett fogú láncfűrész, ez az előbbinél inkább alkalmas gyalogság kaszabolására és igen csúnya munkára képes.

Vannak a speciálisan ostromra való zúzó fegyverek, ezek egyike az erőfúró, vagy Power drill, ritka és értékes fegyver, alapvetően egy erőtérrel megerősített durva fúrófej, hasonló a bányászatban vagy alagútfúrásban használt mechanikus fúróhoz, feladata, hogy átrágja magát acélon, betonon, sziklán, és a legkeményebb ceramite páncélon, semmi nem állhatja útját. A másik zúzó fegyver a szeizmikus kalapács, vagyis Seismic hammer, ami semmi más, mint egy nagy és erős, erőtérrel erősített légkalapács, rezgéseket keltve szétzúzza az erődítmények védműveit, persze csúnya lyukat tud ütni egy harcjármű páncélzatán is, gyakran kombinálják lángszóróval vagy meltával.

A távolsági fegyverek:
Az egyik alapvető család a Bolter, vagyis a sorozatvető, ez a látszólag gépkarabélyhoz hasonlító fegyver nem más mint egy mini rakéta sorozatvető. A kilőtt 0.75 kaliberű (kb 19mm) páncéltörő heggyel és tömegérzékelős detonátorral szerelt mini rakéták hangsebességgel hagyják el e csövet, majd hajtóműveiket begyújtva felgyorsulnak és becsapódás után, a külső páncélzatot áttörve a célpont belsejében robbannak, ronda nagy lyukat hagyva maguk után (egy embert egyetlen, jól irányzott találat képes kettétépni) Dreadnoughton alapvetően a nehéz, vízhűtéses, növelt tűzgyorsaságú, nehéz sorozatvetőt, a Heavy Boltert használják, ami a Devastator Marine-ok és sok könnyű fegyverzetű páncélos és gyalogsági jármű elterjedt fegyvere, létezik szimpla és iker kivitelben is. Bár Dreadnoughtokon ritka, mivel létezik jobb megoldás, itt van mindjárt a Hurricane Pattern Bolter, ami mint a sör, hatos packban olcsóbb, a hat párhuzamosított sorozatvető, csökkent pontosság, iszonyatos lőszer és energia felhasználás mellett pusztító tűzesőt zúdít az ellenségre, nehézkessége miatt szintén ritka csupán az Ironclad és néhány Venerable Dreadnought használja, alapvetően nagy lőszerfelhasználása miatt inkább nehéz-páncélosokon és Gunsip-eken használják.

Használatos még a 30-50mm-es gépágyú, ami képes hagyományos vagy akár a sorozatvetőkben használt "Bolt"-hoz hasonló tömegérzékelős detonátorral szerelt lőszer kilövésére, nagy tűzerejű, pontos fegyver.
Ennek rokona a hatcsövű, forgócsöves Assault cannon, feláldozva a pontosságot, a 19mm-es hagyományos vagy "bolt" kilövésére alkalmas nagy tűzgyorsaságú fegyver ideális közepes távolságra, elegánsabb és erősebb, mint a Heavy Bolter és ügyesebb, mint a Hurricane Bolter, a Dreadnoughtok elterjedt fegyvere.

A rakétavetőknek alapvetően két típusa létezik a nem irányítható rakéták és gránátok kilövésére alkalmas sorozatvetők, gránátvetők, ilyen a Hellfire rakétavető, amely hatásos járművek, épületek, de repeszgránátok esetén élőerő ellen is. A másik a célkövető Hunter-killer rakéta, amit a többféle szenzor(képfelismerő, hőérzékelős, radar, hang és lézeres érzékelő) alapján a belső mesterséges intelligenciája vezérel a célra, elhárítani lehetetlen, ha egyszer valamit célba vett azt el is találja, drága, értékes fegyver, ezért kizárólag erősen páncélozott, értékes célokra szokták kilőni.

Kicsit kilóg mindenhonnan a lángszóró, létezik nehéz és közelharcfegyverekkel párhuzamosított kisebb változata, mindegyik ugyanarra jó: az üzemtanagytartályban lévő erősen gyúlékony folyadékot kilövi és egyúttal meggyújtva, tűztengerré változtatva a célterületet, egyszerű, de nagyon hatékony fegyver.

Rátérhetünk az energia fegyverekre, három fő család létezik:
A Melta: Alapvetően túlhevített, atomi szinten ionizált gázt lő ki, ami irdatlan energiafelhasználás mellett, bármit elpárologtat, legyen az hús, vagy páncél, egyaránt jó gyalogság és járművek ellen, egyetlen baja, hogy a kilőtt ionizált gáz hamar szétoszlik, ezért csak egész közelre hatásos. Dreadnoughtokon, általában a többcsövű, nehezebb Multi-meltákat használják, de a melta megjelenik másodlagos fegyverként egyes közelharc fegyvereken is.

Közeli rokon a plazma fegyver, itt szintén ionizált gáz távozik a csőből, de egy mágneses erőbuborék védelmében, így jóval nagyobb távolságot képes megtenni, szilárd anyaggal találkozva, a mágneses buborék megbomlik, és az ionizált gáz szétrobban, mindent elpárologtatva maga körül. A fegyver hajlamos a túlmelegedésre, és egyaránt veszélyes a használójára és az ellenségre is, folyékony nitrogénnel telt hűtőrendszere van, karbantartásigényes, sokszor megbízhatatlan és csődöt mond, képes felrobbanni a túlmelegedéstől. Azonban, nagy pusztító ereje van, hatásos élőerő és járművek ellen egyaránt, kevés fegyver képes ekkora rombolásra. A Dreadnoughtok általában a nagyobb, nehezebb vagy többcsövű változatokat használják.

A lascannon, nem más, mint egy sima lézerágyú, fókuszált, nagy energiájú fénynyalábot lő ki, tiszteletreméltó pontossággal, nagy távolságra, az újratöltés lassú, ezért nem jó gyalogság ellen, de képes keresztüllyukasztani a legtöbb páncélozott járművet. A Dreadnoughtokon az párhuzamosított iker ágyúkat, az ún. Twinlinked Lascannon-t használják.
Avatar
Drotmalac
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 1191
Csatlakozott: 2012.11.29. 10:41
Tartózkodási hely: Csemő

Re: Venerable Brother Gerhardt; WH40K Dreadnought

HozzászólásSzerző: Drotmalac » 2013.01.03. 00:37

A lábak elkészültek, a második réteg festék is felkerült:
KépKép
KépKép
Kép
Kezdhetem a törzs és a lábak díszítését, és lassan el kell dönteni, milyen fegyvereket tegyek fel.
Avatar
Drotmalac
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 1191
Csatlakozott: 2012.11.29. 10:41
Tartózkodási hely: Csemő

Re: Venerable Brother Gerhardt; WH40K Dreadnought

HozzászólásSzerző: Drotmalac » 2013.01.04. 18:34

Készülnek a díszítések:

Kép

Aki ne ismeri a Warhammer 40000 világát abban felmerülhet a kérdés: miért ennyire díszes és színes egy harci lépegető? Nem lenne jobb valami terepfestés?
Nos had idézzem Astont, a Fire Hawks káplánját:
"A Birodalmi Őrség egyenruhái álcázva vannak, hogy megvédjék viselőjüket, elrejtve őket a tekintetek elől.

Az elv az, hogy amit az ellenség nem lát, nem tud megölni. Ez nem az Adeptus Astartes útja. Egy Űrgárdista páncélja fényes, címerekkel hirdeti odaadását a rendháza és az Emberiség szeretett Császára iránt. Az elv az, hogy amit az ellenség lát, attól hamarosan megtanul rettegni..."

Gerhardt testvér tiszteletreméltó státuszát megannyi díszítés hirdeti, a lábakon a Black Templars címere, a crux templaris, és a kétfejű birodalmi sas, az aquila imperialis látható.
KépKép
Hátul a rendház keresztje és szárnyas koponya; jelentése győztes vezető. Gerhardt testvér hátát a következő ima védi: "There is only the Emperor, and he is our shield and protector."; "Nincs más csak a Császár, és ő a mi pajzsunk és védelmezőnk."
A feje feletti díszben vaskoponya, ami szintén vezetőként, kiérdemelhető rangjelzés. A tiszteletreméltó Dradnoughtok, gyakran vezetnek kisebb-nagyobb egységeket, ezért hordoz egyébként őrmestereknek és kapitányoknak járó parancsnoki jelvényeket.
KépKép
Avatar
Drotmalac
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 1191
Csatlakozott: 2012.11.29. 10:41
Tartózkodási hely: Csemő

Re: Venerable Brother Gerhardt; WH40K Dreadnought

HozzászólásSzerző: Drotmalac » 2013.01.08. 01:14

Még mindig az alsótest és a törzs díszítése készül:

A rendház címerét viselő díszpajzs, dombormű koponyával és két imapecséttel, magában és beépített állapotban:
KépKép
Hármasboltív, koponyaberakással, valamint az alsótest egyik utolsó díszítőeleme, váratlan meglepetésként, egy újabb koponya...
KépKép
Koponyából sohasem elég, ha WH40k-ról van szó, jelenleg, ha a hátul az alsó lábszárakon található 2 és a háton található szárnyas koponyát is beleszámoljuk van 10db, és még néhány majd még kerül elhelyezésre...
Kép
Ám dűlőre jutottam a fegyverzet terén:
Jobb oldalra kétcsövű nagy kaliberű gépágyú, azaz Autocannon kerül, elsősorban a szép dobtárak és a hosszú lövegcsövek miatt, amik szerintem jól fognak mutatni. Baloldalra pedig egy 5-ujjú relikvia Erőököl kerül, mégpedig a három új+két hüvelykujj elrendezésű, mert agresszívabban néz ki, az alkarra pedig, mint másodlagos fegyver, egy lángszóró vagy melta kerül beépítésre.
A karok a lábakhoz hasonlóan mozgathatóak lesznek.
Avatar
Drotmalac
Közösségi tag
Közösségi tag
 
Hozzászólások: 1191
Csatlakozott: 2012.11.29. 10:41
Tartózkodási hely: Csemő

Következő

Vissza: Sci-Fi

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég